Intro

Bij vos en paard gebruiken we o.a. de CREF-Methode® om je vanuit je basis weer krachtig te laten voelen. Dit kan ingezet worden bij volwassenen, kinderen en gezinnen. Het CREF model is hierbij het uitgangspunt. Dit model is gebaseerd op de, inmiddels verouderde, piramide van Maslow (1943). Dit model bestaat uit een cirkel van de 7 levensbehoeftes.

CREF CIRKEL

Waarom CREF-Methode®?

Sociaal emotionele ontwikkeling

Met deze methode kan op een dieper niveau gekeken worden naar de sociaal emotionele ontwikkeling. De CREF-Methode® is oorspronkelijk ontwikkeld voor mensen die geen juiste hulp (zonder medicatie) konden vinden. Of voor mensen die door hulpverleners overtuigd werden dat er niets meer aan hun klachten te doen viel.

Basisvertrouwen

Je basisvertrouwen wordt opgebouwd vanaf het begin van je bestaan. Bij je geboorte is er van nature een basisvertrouwen van 70% aanwezig. De andere 30% zal normaal gesproken groeien door de ervaringen die je als kind opdoet. Wanneer iemand een vroege angstige ervaring heeft, zal deze 70% moeizaam gehaald worden. Dit kunnen ervaringen zijn tijdens de zwangerschap, geboorte of in je vroege jeugd. Er worden steeds meer onderzoeken gedaan naar de effecten van angst op het ontwikkelende brein van een baby.

Wanneer door bepaalde omstandigheden de levensbehoeftes niet opgevuld worden, dan ontstaat er in veel gevallen en post traumatisch stress syndroom (PTSS). Ook wel herkend als hechtingsproblematiek of het geen bodem syndroom (GBS).

Basisvertrouwen

CREF

Achterhaalt de oorzaak van sociale, emotionele en fysieke problemen

Herstelt natuurlijke veerkracht zonder medicatie

Geeft een oplossing voor hechtingsproblematiek en onvervulde behoeften

CREF staat voor Circle Reprint Emotional Foundation.

Circle
Het zorgt voor inzicht in hoeverre een levensbehoefte gevuld is en hoe het gesteld is met het totale basisvertrouwen.

Reprint
Met verschillende technieken worden de levensbehoeftes opgevuld en wordt het basisvertrouwen herstelt.

Emotional
Tijdens het werken met de CREF-Methode® is emotionele verbinding hetgeen wat centraal staat in de cirkel, maar ook alle levensbehoeftes verbindt. Liefdevol naar jezelf kunnen kijken.

Foundation
Je basisvertrouwen is hersteld. Vanuit deze sterke basis voel je je krachtig om richting te geven aan je eigen leven en kan je op jezelf vertrouwen om met wat er in je leven gebeurd om te kunnen gaan.

Bekijk hieronder ook eens het filmpje over de CREF-Methode®

Wil je meer informatie of heb je een andere vraag? Neem dan contact op voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.