Succesvol leidinggeven

Krachtig leiderschap met paardenkracht

Succesvol leidinggeven

Als leiderschapstrainer help ik schoolleiders die weten dat er nog meer uit hun leiderschap te halen valt en zo werkelijk een verschil kunnen maken in het onderwijs door de regie terug te pakken, rust te creeren en het overzicht behouden.

Ben je niet bang voor een confrontatie met jezelf?

En ben je klaar voor een groeistap als professional en als persoon?

Als er een manier bestond om leiding te geven zonder dat:

 • Je zo hard hoeft te werken dat het ten koste gaat van je gezinsleven en van jezelf.
 • Weerstand in het team je veel tijd en bakken met energie kost.
 • Je het gevoel krijgt de grip te verliezen en je gewoon doorgaat om zo het beetje overzicht wat je nog hebt vast te houden.
 • Je met grote regelmaat niet werkelijk thuis aanwezig kan zijn omdat je de druk voelt om nog wat werk te doen.
 • Veel van je tijd gaat zitten in gedoe in het team.
 • Jij als leidinggevende je meer verantwoordelijk voelt voor het eindresultaat dan je teamleden.
 • Je maar doorgaat, structureel tijd te kort komt en eigenlijk roofbouw op je lijf aan het plegen bent.

Maar bovenal ben je wel klaar met dat getreuzel en wil je gewoon gaan.

Ik help je met:

Krachtig persoonlijk leiderschap
Wie moet JIJ zijn als je werkelijk wilt bijdragen aan het onderwijs en om je team te leiden. Ik kan je nog zoveel strategieën leren, de basis voor leiderschap ligt bij jou. Zodat jij stevig in je schoenen staat als leidinggevende.

Leiding geven aan een team
Het is niet de kunst om te zorgen dat er geen gedoe is in het team. Het is zaak om dit om te buigen naar effectief gedrag. En te zorgen dat er energie en flow is in de groep zodat beweging als vanzelf gebeurd. Zodat je met je team de resultaten kan boeken die je voor ogen hebt.

Leiding geven in een organisatie
Je staat met je team nooit alleen binnen een organisatie. Zien waar jij van waarde bent, waar je verbinding kan leggen en kansen zien waar je als organisatie gezamenlijk verder kan komen.

Zodat…

 • Jij meer rust in je hoofd hebt en de focus kan hebben op de belangrijke zaken die werkelijk een verschil gaan maken.

 • Je weet hoe je op ieder moment weer je team in beweging kan zetten en gaat effectief om meer weerstand.
 • Teamdynamiek heeft geen geheimen meer voor je en je kunt hier moeiteloos op inspelen.
 • Je team niet meer afhankelijk van jou is om actie te gaan ondernemen.
 • Je weet hoe je bij je teamleden hun energie, creativiteit en initiatief stimuleert.
 • Je kunt op een ontspannen manier jouw plek als leidinggevende innemen binnen de organisatie.
 • Je werkt effectief en ontspannen zodat je ook energie en tijd overhoudt voor je gezin, vrienden en vrije tijd.
 • En de resultaten van je team, en zo ook je schoolresultaten omhoog gaan.
Image module

Hi ik ben marjon vos en met mijn programma Succesvol Leidinggeven versterken we jouw leiderschap zodat jouw energie weer ten goede komt van het onderwijs in plaats van de waan van de dag en gedoe in je team.

Is dit traject iets voor jou?

Je hebt je zaken voor elkaar. Je legt de lat hoog voor je (management)team en jezelf. Maar ergens wringt het. Je weet dat er meer meer uit je team en uit jezelf te halen valt. Niet voor even, maar structureel een shift in optimaal samenwerken, leidinggeven en communiceren.

Wat kun je verwachten van Succesvol Leidinggeven

Tijdens dit jaartraject gaan we praktisch aan de slag om jouw leiderschap te versterken zodat je bijdrage aan het onderwijs groter wordt. Ik geloof er niet in dat je met enkele quick wins je leiderschap goed op kan bouwen. Want beginnersmomentum hebben we allemaal. Maar dan… juist op een moment dat het niet lekker loopt, als er op alle fronten veel van je gevraagd wordt, dan wil je mijn back-up hebben.
We gaan een jaar samen aan de slag. En dus niet slechts een paar keer sparren. Hierdoor is dit programma effectief en houd je ook op lange termijn resultaat!

We kijken naar jouw rol binnen de organisatie met een brede blik. En werken op 3 gebieden voor maximale impact: persoonlijk leiderschap, leiding geven aan een team en leiding geven in een organisatie.

Ik fungeer als je directe sparringpartner en daag je uit om buiten je comfortzone te gaan en nog verder te groeien in je leiderschap.

 • Kick off
  We starten het traject met deze 3 uur durende kick-off meeting. We maken jouw groei doelstelling helder en werken deze verder uit. Je krijgt ook direct een eerste spiegel van een paard en kan dit meenemen in de uitwerking van jouw plannen. Aan het einde van deze kick-off weet je precies waar we naartoe gaan werken dit komende jaar.

 • 10x spiegel van het paard op jouw leiderschap
  Tijdens deze sessies paardencoaching van een uur zoomen we in op een specifiek onderwerp van jouw leiderschap. Dit hangt af waar jouw behoefte en grootste groeistap op dat moment ligt. Dat varieert van in beweging zetten, omgaan met weerstand, non-verbale communicatie, grenzen stellen en in verbinding blijven.

 • 20x 1-op-1 Coach Calls
  Gedurende het traject hebben we iedere 2 weken een coach call van 30 minuten. In deze frequente calls houd je je focus op jouw doelen, kan ik je scherp houden en wordt je voortgang geborgd. De coach calls kan je zelf inplannen in mijn agenda.

 • Wekelijkse check-in
  Wekelijkse check in waarbij je reflecteert en je voortgang meet. Je ontvangt hier feedback van mij op. Zodat je met focus kunt blijven werken aan jouw doelen en we tijdig kunnen bijsturen wanneer je uit koers raakt.

 • Communicatie
  Communicatie vindt plaats via e-mail en WhatsApp. Tussendoor ben ik beschikbaar voor je ter ondersteuning wanneer je even vast loopt. Op die manier kun je blijven doorpakken en hoef je niet te wachten tot we weer een afspraak hebben staan.

 • Kennis + Tools
  Je krijgt toegang tot alle online trainingsmaterialen. En al mijn kennis en tools die zelf gebruik in mijn trainingen en coachingen zodat je niet opnieuw het wiel hoeft uit te vinden.

Persoonlijkheidstesten zijn leuk, maar zeggen niets over hoe een ander jou ziet.

Wat is de kracht van dit programma?

Persoonlijkheidstesten zijn leuk, maar zeggen niets over hoe je gezien wordt door een ander. Hoe jij overkomt op een ander is doorslaggevend als schoolleider.

Die informatie wil je dus graag hebben, maar krijg je nooit helemaal van je teamleden omdat er andere belangen meespelen. Wat zij werkelijk van je vinden zal niet uitgesproken worden omdat er volgende maand een beoordelingsgesprek gepland staat.

Het paard heeft geen boodschap aan hiërarchische verhoudingen. Je krijgt van deze dieren altijd loepzuivere feedback op hoe jij overkomt. Vandaar dat deze feedback van het paard met regelmaat terugkomt in dit programma om te zorgen dat er geen blinde vlekken meer zijn en jij met de juiste zaken bezig bent.

In dit programma zetten we daarnaast in op strategieën die er werkelijk voor zorgen dat je patronen kunt doorbreken, en ook op lange termijn resultaat houdt.

Past dit programma Succesvol Leidinggeven bij jou?

Nee, Succesvol Leidinggeven is niet voor iedereen. Er is slechts plek voor 8 schoolleiders. Ik werk enkel met een kleine groep gemotiveerde schoolleiders om zo maximaal resultaat te kunnen boeken. Ik ben praktisch en resultaatgericht ingesteld. Dat houdt in dat ik niet ben van eindeloos praten, maar je in een praktische situatie breng en we vanuit daar aan de slag gaan. Je leert meer over jezelf en bereikt betere resultaten. Dit moet wel bij je passen.

Ik ben geen coach die met je meepraat en alleen je verhaal wil aanhoren. Ik heb een scherpe blik en daag je uit om buiten je comfortzone te gaan. In dit traject zul je een spiegel voorgehouden krijgen. Dat is niet altijd prettig, maar wel noodzakelijk wil je echt een verandering bereiken en groeien in je leiderschap. Ik hou van leidinggevenden die niet bang zijn om dingen uit te proberen en die niet bij de pakken neer gaan zitten.

Ik geloof niet in een eenzijdige aanpak. Ik combineer strategie met een krachtige en ontspannen mindset. Wil je slechts een van beide, dan past dit traject niet bij jou. Maar geloof je net als ik dat je beiden nodig hebt om succesvol te zijn dan is er een match.

Begint het te kriebelen om met mij aan de slag te gaan? Klik dan op de knop hieronder om een gratis gesprek met mij aan te vragen. Zoals ik al aangaf heb ik slechts plek voor 8 schoolleiders.

Hoe ziet zo’n paardencoachsessie er uit?

Leiderschap leer je door te doen! Het is ervaringsgerichte manier van werken.

Door verschillende opdrachten met het paard te doen krijg je direct te zien wat jouw invloed is op een ander. We gaan op zoek hoe je die maximaal in kan zetten. Onbewuste gedragspatronen worden zichtbaar gemaakt. Het paard reageert op wat er werkelijk speelt in je kern. Zonder oordeel, niet sociaal wenselijk en zonder verborgen agenda.

Als coach vertaal ik de non-verbale taal van het paard en herken ik patronen. Er wordt een koppeling gemaakt naar de werksituatie. Door dit inzicht ben je gelijk in staat om er ook wat mee te doen.

Je krijgt praktische tools in handen om je leiderschap verder te versterken. Experimenteer direct met nieuw gedrag en zie wat dit doet. Deze kun je de volgende dag direct op de werkvloer toepassen.

Er is geen snellere en effectievere manier van leren, dan het krijgen van vriendelijke en transparante feedback van een paard van 500 kg.

Wil je ook door mij 1-op-1 gecoacht worden?

Vraag dan een gesprek met mij aan. Ik bel je deze week!

Deze call dient tevens als een selectie.
Een voorwaarde voor een succesvol traject is immers
of er een wederzijdse klik & vertrouwen is.
Ik kijk er naar uit om je te spreken.

Deze leidinggevenden gingen je voor

Veelgestelde vragen

Geen enkel probleem. We werken natuurlijk wel met paarden, maar ik houd er rekening mee met welk paard we werken en welke werkvorm ik kies.

En een groot deel van de tijd in dit jaarprogramma weken we ook zonder paard.

Jazeker. Je kunt deze kosten van een 1-op-1 coaching opvoeren in je boekhouding als studiekosten. Ook de tijd die je hier aan besteed kun je rekenen als scholingstijd.

Het jaarprogramma kan in 12 losse termijnen betaald worden.
In 1x investeren mag natuurlijk ook, je krijgt dan €250,- korting!
De eerste termijn voldoe je direct bij toelating tot het 1-op-1 coachingstraject. De daarop volgende termijnen zullen maandelijks vooraf gefactureerd worden.

Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur mij dan even een mailtje op info@vosenpaard.nl en ik zorg dat je binnen 2 dagen een antwoord op je vraag hebt.

Volg mij op social media

Laatste leiderschap blogs